KVO huurt Idrissa Sylla van Zulte Waregem

KV Oostende heeft lang moeten zoeken naar de broodnodige spits maar heeft die nu gevonden met Idrissa Sylla. Sylla komt op huurbasis over van Zulte Waregem voor één seizoen en zal ook al kunnen mee spelen in de derby tegen Club Brugge dit weekend.


Idrissa Sylla (28) tekende begin dit jaar een contract tot ­midden 2021 bij Zulte Waregem maar mocht vertrekken. Hij was geen onbekende voor Zulte Waregem want hij stond al op de loonlijst tussen 2013 en 2015. Sylla scoorde toen 18 goals in 63 officiële wedstrijden. Sylla versierde nadien een transfer naar RSC Anderlecht waar hij 9 goals scoorde in 34 wedstrijden.


Een seizoen later had hij een transfer beet naar Queens Park Rangers. Ook daar was hij goed voor 17 goals in 61 wedstrijden. Sylla doorstond zijn jeugd bij Atlético de Coléah en Le Mans en speelt sinds 2012 ook voor de nationale ploeg van Guine. Idrissa Sylla legde ondertussen zijn medische testen af en trainde al mee met de A-kern. Hij is speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Club Brugge van dit weekend.

Update: KV Oostende heeft geen aankoopoptie in de huurovereenkomst met Zulte Waregem.

Welke ploeg zal degraderen?

  • KV Oostende
  • Waasland-Beveren
  • Cercle Brugge
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account