KVO verslaat Anderlecht in het Lotto Park (1-2)

Op de eerste speeldag van de Jupiler PRO League wist KV Oostende twee keer te scoren in het Lotto Park en zo de volle buit binnen te halen. Michel Vlap opende de score voor Anderlecht, Ronald Vargas en Fashion Sakala legden de 1-2 eindstand vast.


Trainer-Speler Vincent Kompany, dat mee aan de aftrap stond bij RSCA, beleeft een terugkeer in mineur want Anderlecht gaat met 1-2 onderuit tegen KVO. In de eerste helft waren er flarden goed paars-wit voetbal te zien, maar na de rust was het al veel minder. Anderlecht startte zeer scherp het eerste kwartier, met veel druk vooruit en met de twee flankaanvallers, Doku en Amuzu, in een hoofdrol. De paars-witte drang naar voor leverde al na 13 minuten een doelpunt op via Michel Vlap.

Vlap was voor de rust in haast alle gevaarlijke acties van Anderlecht betrokken. Hij scoorde twee minuten na zijn eerste ook nog een tweede goal, maar die werd terecht door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later werd het 1-1. De linkerkant van Anderlecht lag plots helemaal open, Robbie D'haese wist de bal terug terug te leggen tot bij Ronald Vargas die netjes binnenlegde. Ex-Anderlechtenaar Vargas vierde zijn doelpunt ingetogen.

Na de rust kon Anderlecht de druk niet aanhouden. KVO-trainer Ingebrigtsen zette zijn blok een paar meter lager. Die zet miste zijn uitwerking niet: de rappe flanken Amuzu en Doku hadden minder ruimte om in te duiken en Anderlecht kwam nog amper aan het doel van Dutoit. KV Oostende werd zelf de meest dreigende ploeg. Meer zelfs, Fashion Sakala strafte slap verdedigen van de thuisploeg meedogenloos af op aangeven van Indy Boonen en wint zo met 1-2 van RSC Anderlecht.

 


Scheidsrechter:
Bram Van Driessche - Stadion: Lotto Park

Welke ploeg zal degraderen?

  • KV Oostende
  • Waasland-Beveren
  • Cercle Brugge
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account