Nicolas Lombaerts blijft wegen op het budget van KVO

KV Oostende liet via sociale media weten dat Nicolas Lombaerts vanaf heden mee traint met de B-kern. De 34-jarige verdediger kreeg te horen dat hij voorlopig niet meer welkom is bij de A-kern.


Het bestuur van KV Oostende bracht vandaag Nicolas Lombaerts op de hoogte dat hij tot nader order met de B-kern moet mee trainen. KVO probeert, net zoals afgelopen seizoen, een oplossing te vinden om Lombaerts van de hand te doen. De hoge loonkost, dat door ex-voorzitter Marc Coucke werd onderhandeld, blijft zwaar doorwegen op de club. Volgens 'Het Laatste Nieuws' ligt Nicolas Lombaerts nog altijd goed in de spelersgroep en zijn er geen tekenen dat hij zich misdragen heeft tegenover zijn collega spelers. 


Momenteel is Lombaerts slechts de vierde keuze van trainer Ingebrigtsen achterin, wat de situatie tussen de twee partijen er niet makkelijker op maakt.

"Momenteel staan er 32 spelers onder contract bij KVO en we willen evolueren naar 24 spelers", vertelt algemeen directeur Patrick Orlans. "Om brede sportieve redenen hebben we Nicolas, die niets misdaan heeft, naar de B-kern verwezen. Wat brede sportieve redenen zijn? Sportief zijn, goed spelen en een positieve mindset hebben. Alles wat maakt dat je je plaats verdient in het eerste elftal en dat is momenteel niet zo."

 

Welke ploeg zal degraderen?

  • KV Oostende
  • Waasland-Beveren
  • Cercle Brugge
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account