Sterk KVO verslaat het Anderlecht van Marc Coucke (3-2)

KV Oostende heeft een einde gemaakt aan de lange reeks zonder overwinning in de reguliere competitie. KVO versloeg RSC Anderlecht met 3-2 cijfers na een zeer sterke wedstrijd.


KVO begon scherp aan de wedstrijd, al na 5 minuten scoorde Joseph Akpala de 1-0. Doelman Hendrik Van Crombrugge kreeg een terugspeelbal van Marco Kana niet snel genoeg onder controle, Jospeh Akpala profiteerde optimaal. Anderlecht werd goed in bedwang gehouden en het duurde een half uur voor de eerste grote kans een feit was, Kemar Roofe liet een prima kopkans liggen. Even later verkeek Vincent Kompaney zich op een lange bal waardoor Joseph Akpala opnieuw op doel kon besluiten. Zijn kans werd nog gestopt, maar Michiel Jonckheere was goed gevolgd en schoot de 2-0 genadeloos binnen. Bijna werd het net voor de rust nog 3-0, maar de lange lob van Michiel Jonckheere ging net naast.


Ook bij de start van de tweede helft deelde KV Oostende de lakens uit. Joseph Akpala liet al na vijf minuten spelen de kans liggen om er in de rebound 3-0 van te maken. Kort daarna kreeg Anderlecht een strafschop na handbal van KVO. William Dutoit haalde de strafschop van Kemar Roofe uit de hoek maar meteen daarna floot scheidsrechter Nicolas Laforge voor een tweede strafschop. Vriend en vijand begreep er niets van en uiteindelijk de VAR ook niet, want deze greep in en liet de strafschop vallen. Tien minuten voor tijd zat KV Oostende volledig op rozen. Andrew Hjulsager slalomde door de Anderlecht-defensie en zette de Versluys Arena op daveren met een prachtige 3-0. Tegen het spelbeeld in wist Anderlecht in de laatste minuten nog twee maal te scoren, waardoor het nog 6 minuten bibberen was in blessuretijd maar KV Oostende pakte uiteindelijk zonder problemen oververdiend de drie punten.


Scheidsrechter:
 Nicolas Laforge - Stadion: Versluys Arena (6.079 toeschouwers)

Op welke plaats zal KVO dit seizoen eindigen?

  • Top 6 (1 - 6)
  • Plaats 7 - 12
  • Plaats 13 - 16
Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account