Manuel Benson

Manuel Benson
Aanvaller

 • Geboortedatum

  28 maart 1997

 • Geboorteplaats

  Lokeren

 • Lengte

  162 cm

SPELERSFICHE

 • Club: KRC Genk
 • Rugnummer: 21


KRC Genk 0 Gespeelde wedstrijden


EXTRA INFO

Manuel doorliep een groot deel van zijn opleiding in de JMG-Academie in Lier die geleid werd door Jean-Marc Guillou. Hij zat hier samen met Jason Denayer en zijn latere teamgenoten bij Lierse Ahmed El Messaoudi en Faysel Kasmi.

Manuel stroomde in 2014 door vanuit de jeugdwerking van Lierse SK naar de eerste ploeg, hij debuteerde op 19 april 2014 in de Jupiler Pro League tegen KV Oostende. Hij viel na 63 minuten in voor Ahmed Sayed, bij deze ene invalbeurt bleef het dat seizoen ook. In het seizoen 2014-2015 kreeg hij vaker zijn kans , Manuel kon echter niet verhinderen dat Lierse uit de eerste klasse degradeerde. In het seizoen 2016-2017 plaatste hij zich met Lierse voor play-off 2, hier maakte Manuel een zeer goede indruk en kwam hij ook tot scoren tegen eersteklassers Standard Luik, Sint-Truiden VV en Waasland-Beveren.

In juni 2017 tekende hij een contract voor 4 jaar bij KRC Genk nadat er zeer veel interesse voor hem was. Manuel maakte zijn debuut voor de club meteen op de eerste competitiespeeldag door in de basis te starten in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Hij wist in zijn eerste seizoen echter nog niet door te breken bij de Limburgse club.

Door een gebrek aan speelgelegenheid bij Genk werd in augustus 2018 bekend dat Manuel voor één seizoen werd uitgeleend aan Royal Excel Moeskroen, de club bedwong ook een optie om hem hierna definitief aan te trekken. Hij maakte zijn debuut op 25 augustus in de verloren competitiewedstrijd tegen KAS Eupen, Manuel mocht meteen in de basis starten. Tijdens het seizoen 2018-2019 is hij op huurbasis bij Moeskroen.

(Laatste update: april 2019)

Nog geen account? Registreer Nu!

Inloggen op je account